Kommunikationschef

Stockholm
Ansök senast 2019-09-27

NRC Group - Vi söker nu Kommunikationschef för NRC Group Sverige

NRC Group är en expansiv järnvägs- och markentreprenör som arbetar med infrastruktur i Sverige, Finland och Norge. Vi bygger vägar, broar samt tunnelbana och är Nordens ledande järnvägsspecialist. Företaget är börsnoterat på Oslo Børs och har cirka 2 450 anställda, varav cirka 500 medarbetare i Sverige.

NRC Group Sverige befinner sig i en expansiv fas och behovet av nya medarbetare ökar inom företaget. Vi söker nu dig som vill vara med att bygga Sveriges nya infrastruktur som vår nya kommunikationschef.


Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill ta ett stort ansvar och bidra till verksamhetsutveckling genom att arbeta både operativt och strategiskt med kommunikationsfrågor. Du är en tydlig och erfaren kommunikationschef med stor drivkraft och kunskap om effektiv kommunikation, både internt och externt. Stationering för dig blir på vårt kontor i Solna och resor i tjänster tillkommer regelbundet. Du rapporterar till HR Direktören för NRC Group Sverige.

Som kommunikationschef analyserar, identifierar och definierar du kommunikationsbehov och utformar strategier, mål och riktlinjer för den externa och interna kommunikationen på såväl strategisk som operativ nivå. Du arbetar nära verksamhetscheferna med att proaktivt styra kommunikationsinsatser i linje med verksamhetens mål. Kommunikationsavdelningen ska vara rådgivande och coacha såväl chefer som medarbetare i kommunikationsfrågor. Du kommer även arbeta nära dina kollegor inom Skandinavien i Norge och Finland med koncernövergripande projekt för gemensamma kommunikationsprocesser.

Det övergripande uppdraget är att paketera och förtydliga innehållsarbetet som genereras från verksamheten, främst bestående av att lyfta fram våra projekt, vår verksamhet i stort och bygga employer branding. Ett annat viktigt uppdrag är att kommunicera och utveckla samhällsnyttan (infrastruktur, miljö, säkerhet mm) både externt och internt. Du kommer i din roll som kommunikationschef att hantera och leda arbetet med olika ansvarsområden såsom press, hemsida, sociala medier, internkommunikation och event/ mässor. I rollen ingår även budget och personalansvar.


Kvalifikationer

För att trivas i rollen som kommunikationschef söker vi dig som har ett strukturerat arbetssätt där målsättning, tydligt ledarskap och ett nära samarbete med medarbetare är centralt. Du har en god helhetssyn och kan kombinera strategisk kunskap med "hands-on"-attityd, vilket gör att du strävar efter ett kommunikativt och flexibelt arbetssätt. Vidare har du en utmärkt samarbetsförmåga och är van vid att arbeta nära olika intressenter. Du är nyfiken, trygg i din kompetens och en erfaren ledare med ett starkt eget driv. Det krävs förmåga och intresse för att skapa en god balans mellan extern och intern kommunikation, samt kunskap för att bygga upp ett välfungerande arbetssätt där det kommunikativa perspektivet finns med från start till mål.


Vi söker dig som har:

-En akademisk examen inom media, kommunikation eller marknadsföring

-Flerårig chefserfarenhet inom marknadsföring/kommunikation med ekonomi- och verksamhetsansvar.

-Dokumenterad erfarenhet av utvecklingsarbete inom digital verksamhet.

-Dokumenterad erfarenhet av förändringsledning med uppvisade goda resultat.

-Dokumenterad erfarenhet av ledarskap

-Erfarenhet av att utifrån strategi skapa verksamhetsnära kommunikation som ger resultat i verksamheten.

-Erfarenhet av att driva strategiskt kommunikationsarbete i ledningsgrupper och pressarbete.

-Erfarenhet av att arbeta i börsnoterade bolag med all den externa kommunikationen som tillkommer med det


För att passa i rollen är det viktigt att du är lyhörd både för organisationens behov, och utveckling inom kommunikationsområdet för chefer och medarbetare. Som person är du utåtriktad, drivande och nätverkande. Du är kommunikativ samt besitter en mycket god samarbetsförmåga. Vi är övertygade om att du har ett stort engagemang för näringspolitik, arbetslivet och företagandet. Vi förutsätter att dina kunskaper i såväl svenska som engelska är mycket goda.


Vi erbjuder dig:

Du erbjuds en stimulerande och utvecklande roll där du får arbeta självständigt med stor frihet under ansvar. Arbetet innebär att du kommer få arbeta med de mest aktuella frågorna inom infrastruktur av mark, anläggning och järnväg. Ditt arbete kommer ofta vara proaktivt med möjlighet att förändra. Hos oss är arbetsförhållandena goda och vi tillämpar kollektivavtalsvillkor. Vi har även friskvårdsbidrag, sjukvårdsförsäkring och uppskattade förmåner.


Ansökan

Den aktuella tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökningarna hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden gått ut. Senaste dagen att ansöka är den 27 September 2019.

I din ansökan ber vi dig inkludera CV och personligt brev. Vid eventuella frågor kan du kontakta HR Direktör merituuli.valli@nrcgroup.se.


Varmt välkommen med din ansökan!


NRC Group Sverige strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare som är fri från diskriminering och ger lika möjligheter för alla. Vår personalsammansättning ska spegla samhället i övrigt och vi vill därför understryka att både kvinnor och män i olika åldrar och med olika bakgrund är varmt välkomna till oss!


 

Kontaktperson

Merituuli Valli

merituuli.valli@nrcgroup.se

Tack för din ansökan! Ansökan misslyckades, vänligen försök igen Ansök snabbt och enkelt

Kommunikationschef
Var god ange ditt förnamn.
Var god ange ditt efternamn.
Var god ange en giltig e-post.
Släpp din bild här eller klicka
Släpp dina dokument här eller klicka
Var god bifoga minst ett (max fem) dokument (ex CV, brev, betyg)
    Filerna får inte överstiga 10 MB
    Skicka dokumenten i PDF- eller Word-format.
    Vänligen bekräfta att du läst vår policy.

     

    5 %